“De interne verbinding vind ik hier super.”

Hoe werk jij aan de kanskracht van kinderen?

Kanskracht betekent voor mij de kans om jezelf te ontwikkelen en daarbij jezelf te zijn. Bij MIK & PIW Groep werk ik samen met mijn teams constant aan de kanskracht van kinderen. Ik ga altijd op zoek naar manieren waarop we kinderen en ouders kunnen helpen. Ik bekijk hoe we ouders kunnen meenemen in het ontwikkelproces en onderzoek welke thema’s hen aanspreken. Daarbij probeer ik op onze locaties een zo optimaal mogelijk aanbod met diensten te bieden. Bij de buitenschoolse opvang verzorgen we bijvoorbeeld zwemlessen. Als ouders het financieel niet zo breed hebben, nemen wij hun kinderen mee naar zwemles, zodat ze gewoon mee kunnen doen. Voor dit soort dingen kunnen makkelijk lijnen uitgezet worden binnen de organisatie. De interne verbinding vind ik hier super! De lijntjes zijn kort en dat werkt heel prettig. Collega’s van schoolmaatschappelijk werk lopen regelmatig bij ons binnen. Hierdoor kunnen we veel sneller actie ondernemen als kinderen dat echt nodig hebben.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?

Ik ben een sociaal persoon, dus ik werk graag in de kinderopvang. Maar ik wil wel net dat stapje extra zetten en dat kan ik hier als locatiemanager. Vanuit mijn aansturende rol vind ik het leuk om met mijn teams ergens aan te werken. Een voorbeeld is de nieuwe samenwerkingsvorm die we in Sittard opgestart hebben: een integraal kindcentrum (IKC). Hierdoor hebben de pedagogisch medewerkers, sociaal werkers en schoolmedewerkers elkaar echt gevonden. Dit zie ik als een mooie start om verder te gaan. Als we binnen het IKC goed samenwerken, kunnen we zorgen dat de ontwikkeling van kinderen van nul tot dertien jaar een doorgaande lijn is. Zo bieden we veel kinderen de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

Waarom is het zo leuk om bij MIK & PIW Groep te werken?

Ondanks dat we een hele grote organisatie zijn, voel ik me geen nummertje. Ook mag ik hier mezelf zijn. Als ik het gevoel zou hebben dat ik op de juiste plek zit en niet verder hoef te groeien, dan zou de organisatie dat prima vinden. Maar ik wil mezelf juist ontwikkelen en daarin word ik serieus genomen. Er liggen hier echt veel kansen om te groeien en is er altijd iemand die me daarin kan ondersteunen. Dat vind ik heel mooi! Mijn traineeship is daar een goed voorbeeld van. Na ongeveer vijf jaar als pedagogisch medewerker in de kinderopvang gewerkt te hebben, begon ik wat uitdaging te missen. Ik zag een vacature voor een tweejarig traineeship tot locatiemanager en heb gesolliciteerd. Dit was voor mij de perfecte uitkomst! Ik hoefde niet te solliciteren voor de functie van locatiemanager, zonder te weten wat er van mij verwacht werd. Ik kreeg gewoon de tijd om in deze rol te rollen. Inmiddels werk ik volledig als locatiemanager en ik vind het heel leuk! Het is een hele dynamische baan. Geen dag is hetzelfde.

Meer verhalen

Ik heb hele fijne en toegankelijke collega’s door wie ik me enorm gesteund voel.

“Ik mag meewerken aan een goede toekomst van kinderen.”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Peuteropvang Okidoki pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerkers op diverse locaties

Vrijwilliger Kinderopvang (PO/BSO)

Vrijwilliger kinderopvang (KDV/PO/BSO)

Solliciteren

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*