“Ik mag meewerken aan een goede toekomst van kinderen.”

Wat vind je het allermooiste aan je werk?

De kippenvelmomentjes! Bijvoorbeeld door de tranen en een knuffel van een moeder die blij is dat ik haar kindje heb kunnen helpen. Laatst was er een jongetje dat speciaal onderwijs nodig had. Maar er was een probleem: hij had geen vervoer om daar te komen. In samenwerking met het speciaal onderwijs en de gemeente heb ik busvervoer voor hem kunnen regelen. Dat was zo belangrijk voor de thuissituatie. Het jongetje zit op de juiste plek, de moeder voelt meer rust en zijn vader kan zijn baan behouden. Ik vind het zo fijn om me hiervoor in te zetten. Het gaat om de toekomst van kinderen die over een aantal jaar de nieuwe maatschappij vormen. Ik mag meewerken aan een goede toekomst. Daar heeft uiteindelijk iedereen iets aan.

Hoe zet jij je in voor de kanskracht van kinderen?

Ooit werd ik door een leidinggevende een ‘moedertijger’ genoemd, omdat ik altijd heel ver ga om een gezin te helpen. Ik wil dat elk gezin zich gezien en gehoord voelt. Dat zowel het kind als de ouders zich thuis voelen bij ons en dat ze zich gelijkwaardig voelen. Daarom besteed ik aan iedereen die binnenwandelt aandacht. Al is het maar door ze even aan te kijken of een complimentje te geven over een nieuwe jas. Daarbij stel ik me soms kwetsbaar op en laat ik merken dat ik ook niet alles weet en kan oplossen. Hebben ouders moeite met het zindelijk krijgen van een kind, dan vertel ik dat het bij mijn zoontje ook niet lukte. Dat stelt ouders op hun gemak en schept een vertrouwensband. Hierdoor durven ze me alles te vertellen en kan ik ze beter helpen.

Wat is het fijnste aan werken bij MIK & PIW Groep?

De groei die ik hier hebben kunnen doormaken. Als ik zie wat ik de afgelopen twaalf jaar heb mogen doen en bereiken… Mijn collega’s hebben me gebracht waar ik nu ben. Ik heb zoveel van ze geleerd, alles mogen ontdekken en ik heb mijn eigen ideeën kunnen uitvoeren. Mensen binnen de organisatie weten hoe ik ben en wat ik belangrijk vind. Als ik me maximaal wil inzetten voor een gezin, dan mag ik zelf bepalen hoe ver ik daarin ga. Sinds een jaar coach ik kindjes die moeite hebben met de Nederlandse taal. Ik zorg dat ze op het juiste niveau komen om normaal mee te kunnen doen op de basisschool. Dit levert nu al hele mooie resultaten op. Deze coachingsrol vind ik erg leuk, dus ik ben nu met mijn teamleider in gesprek over mijn verdere ontwikkeling hierin. Samen kijken we welke kant ik op wil en wat er mogelijk is.

Wat trouwens ook erg leuk is, is dat we op dit moment in de groep ondersteuning krijgen van mensen met een beperking. In samenwerking met hun jobcoach spelen zij met de kinderen en helpen ze bij huishoudelijke taken. Hun open en speelse houding naar de kinderen toe zorgt voor een erg mooi proces. Dit is voor hen een positieve ervaring, maar ook voor mij. Op deze manier kom ik met veel doelgroepen, instanties en dus mensen in contact. Dat ervaar ik als heel prettig en leerzaam.

Meer verhalen

“Ik laat mensen zien wat de gevolgen zijn van specifieke keuzes en geef ze de juiste vaardigheden om om te gaan met prikkels en sociale druk”

“De interne verbinding vind ik hier super.”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Pedagogisch medewerker KDV Sterre

Pedagogisch medewerker voor onze locatie Ziezo!

Pedagogisch Medewerker

Flexibele Pedagogisch medewerker : combi babygroep en flex-uren

Pedagogisch (flex)medewerker KDV

Pedagogisch Medewerker

Pedagogisch medewerker voor BSO Sint Pieter in Maastricht

Vakantiewerk kinderopvang

Pedagogisch medewerker voor onze instroompool

Pedagogisch Medewerker Bso

Vakantiewerk / bijbaan kinderopvang

Gepensioneerd Pedagogisch Medewerker

Solliciteren

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*