Ik heb hele fijne en toegankelijke collega’s door wie ik me enorm gesteund voel.

Hoe draag jij bij aan meer kanskracht in de regio?

Als locatiemanager ben ik het aanspreekpunt voor mijn collega’s op de kinderopvanglocaties. Door hen te begeleiden, zorg ik dat de kinderen van onze opvanglocaties het zo goed mogelijk hebben. Hebben mijn collega’s bijvoorbeeld hulp nodig bij het oplossen van een vraagstuk, dan denk ik met ze mee. Wat zijn de mogelijkheden voor het kind? Hoe faciliteren we dit? En hoe zorgen we dat ouders hier thuis ook mee aan de slag gaan? Kan een school of andere partij iets betekenen in dit proces, dan zorg ik voor de verbinding tussen alle betrokkenen. Wat ik heel belangrijk vind in deze rol is de persoonlijke aandacht voor mijn collega’s. Ik bezoek regelmatig hun locatie om te vragen hoe het gaat. Ik merk dat ze me tijdens zo’n een-op-een momentje makkelijk vertellen wat er bij hen leeft. Tijdens een ingepland werkoverleg komt dit vaak minder snel ter sprake, terwijl deze informatie ontzettend waardevol is. We kunnen er mogelijke problemen voor henzelf of een kind mee ondervangen.  

Waardoor ga jij met plezier naar je werk?

Ik heb hele fijne en toegankelijke collega’s door wie ik me enorm gesteund voel. Ze staan altijd klaar om hun expertise met me te delen en als er iets speelt, kan ik daar mijn zegje over doen. Ook de vrijheid en vele mogelijkheden binnen de organisatie zijn prettig. Als je iets wilt uitproberen waarvan je denkt dat het goed is voor jou, kind en ouders, mag dat. Heb je het gevoel dat je werk je niet genoeg meer prikkelt, dan wordt er echt iets mee gedaan. De organisatie gaat uitgebreid met je in gesprek over je wensen en de mogelijkheden. Je kunt proefdraaien in een andere rol om te verkennen of je daarin als persoon kunt groeien en wel die prikkel vindt. Zo kwam ik zelf in vanuit Ecsplore in mijn huidige functie bij Spelenderwijs terecht. Ik vind het een kracht van de organisatie dat ze medewerkers dit soort ervaringen gunnen. Het verhoogt namelijk niet alleen het werkplezier. De collega’s die deze stappen zetten, zorgen ook voor een frisse wind op hun nieuwe afdeling. En soms gaan ze uiteindelijk terug naar hun oude afdeling, maar wel met een lading bruikbare kennis die ze anders nooit zouden opdoen.  

Wat vind je het mooiste aan je werk bij MIK & PIW Groep?

Juist de kleine dingen geven me veel voldoening. Ik kreeg laatst een lieve brief van mijn team. Hierin bedankte mijn collega’s me voor wie ik ben, wat ik doe en hoe goed ik voor ze klaarsta. Ik vond het heel mooi dat ze dit uit zichzelf deden. Op zo’n terugkoppeling kan ik maanden teren. En ondanks dat ik minder direct contact heb met ouders, krijg ik zelfs van hen wel eens een bedankje als ik ze tegenkom op een opvanglocatie. Bijvoorbeeld als ik heb meegedacht over een oplossing voor een planningstechnisch probleem. Omdat ik uit dit soort complimenten op onverwachte momenten veel energie haal, probeer ik hetzelfde te doen voor mijn collega’s. Af en toe loop ik even binnen en geef ik een complimentje over wat ze aan het doen zijn. Zodat ze zich gezien en gewaardeerd voelen en gemotiveerd zijn om door te pakken op dat positieve.  

Meer verhalen

“De interne verbinding vind ik hier super.”

“Ik mag meewerken aan een goede toekomst van kinderen.”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Peuteropvang Okidoki pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerkers op diverse locaties

Vrijwilliger Kinderopvang (PO/BSO)

Vrijwilliger kinderopvang (KDV/PO/BSO)

Solliciteren

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*