“Ik help niet alleen de kinderen, maar ook ouders en verzorgers.”

Hoe zet jij je in voor kanskracht?

Kanskracht betekent voor mij dat iedereen zich kan ontwikkelen op eigen tempo. Zowel onze pedagogische medewerkers als de kinderen die we begeleiden. Ik heb hier in de opleiding Babyspecialist geleerd om echt naar de individuele behoeften van een kind te kijken en geen schema te volgen. Zelfs als ze heel klein zijn, geven ze aan wat ze nodig hebben. Niet elk kind heeft hetzelfde eet- of slaapritme. Ik kan goed signaleren wat een kind nodig heeft en ben me bewust van andere factoren dan alleen de basisbehoeften. Ik kijk ook naar de behoefte aan nabijheid en de thuissituatie die per kind anders is. Daarbij zorg ik dat alle kinderen zichzelf kunnen zijn en laat ik ze merken dat hun mening ertoe doet. Hierdoor beseffen zij dat hun eigen behoeften belangrijk zijn en dat ze op zichzelf kunnen vertrouwen. Zo vergroot ik de kanskracht van kinderen en gaan ze zelfverzekerd de toekomst tegemoet.

Hoe vergroot je je eigen kanskracht bij MIK & PIW Groep?

Door de opleiding Babyspecialist kan ik nu een werkwijze hanteren, die heel erg bij mijn eigen gevoel past. MIK & PIW Groep biedt me de vrijheid en flexibiliteit om op deze manier zelf een draai aan mijn werk te geven. Als ik bepaalde kennis mis, kan ik altijd bij mijn locatiemanager terecht. Soms worden er workshops gefaciliteerd door de organisatie. Het hoeft niet allemaal op eigen initiatief. Het is ook mogelijk om binnen de organisatie andere functies uit te proberen. Om even te proeven als je meer wilt, zodat je zelf kunt ontdekken wat wel en niet bij je past. Die deur staat altijd open. En als je dat niet wilt, kun je je aansluiten bij bepaalde projectgroepen om toch iets extra’s uit je werk te halen. Bijvoorbeeld een werkgroep over het vergroten van werkgeluk bij anderen.

Wat vind je het allermooiste aan je werk?

Dat ik elke dag met kinderen bezig kan zijn. Kinderen zijn mijn passie. Ze zijn heel puur en eerlijk. Ze voelen zich zoals ze zich voelen. Ik vind het mooi dat ik ze kan helpen. Bovendien is het erg dankbaar werk. Ik help niet alleen de kinderen, maar ook ouders en verzorgers. Het contact dat ik met ouders heb, is nauw, open en eerlijk. Elke dag bespreek ik met ze hoe het is gegaan. Sinds kort vangen wij een nieuw kindje op, dat een moeizame start had bij het kinderdagverblijf door overprikkeling. In overleg met de ouders ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. We kozen ervoor om de opvangdagen van het kindje korter te maken. Zo kon het kindje succeservaringen opdoen bij het kinderdagverblijf en daarna thuis lekker slaap inhalen en alles verwerken, voordat het overprikkeld raakte. Na 3 weken merkten we dat het kindje zich al een stuk vertrouwder en prettiger voelde in de nieuwe omgeving. Nu houdt het kindje het de hele dag vol bij de opvang. Af en toe lukt het zelfs al om hier in de slaapkamer te slapen, in plaats van op de arm van de pedagogisch medewerker.

Meer verhalen

“Ik laat mensen zien wat de gevolgen zijn van specifieke keuzes en geef ze de juiste vaardigheden om om te gaan met prikkels en sociale druk”

“De interne verbinding vind ik hier super.”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Pedagogisch medewerker in Opleiding

Pedagogisch Medewerker

Flexibele Pedagogisch medewerker : combi babygroep en flex-uren

Pedagogisch (flex)medewerker KDV

Pedagogisch Medewerker

Pedagogisch Medewerker BSO de Loper Go Nuts

Pedagogisch medewerker voor BSO Sint Pieter in Maastricht

Pedagogisch medewerker voor onze locatie Ziezo!

Vakantiewerk kinderopvang

Pedagogisch medewerker voor onze instroompool

Pedagogisch medewerkers op diverse locaties

Pedagogisch medewerker Kindcentrum Aelse

Solliciteren

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*