“Het allermooiste is de band die je opbouwt met de kinderen, ouderen en collega’s.”

Wat betekent voor jullie kanskracht?

Op zoek gaan naar je unieke zelf en naar de kansen die je kunt creëren om in je eigen kracht te staan. Maar dat kun je niet alleen, dat moet je echt samendoen. Wij proberen de kinderen in de opvang daarbij te helpen, maar ook elkaar. Het is belangrijk dat je weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Op het moment dat je iets kunt doen waar je energie van krijgt, sta je veel sterker. Als individu en als team. Door elkaars kanskrachten te accepteren en te gebruiken, vullen we elkaar op alle punten aan. Binnen het team bekijken we ook waar iedereen gelukkig van wordt. Wil je jezelf ontwikkelen? Wil je andere taken overnemen? Of heb je behoefte aan een goede balans tussen je werk en privéleven? Op dit gebied helpen we elkaar heel vaak, want geluk vinden we het allerbelangrijkst.

Hoe vergroten jullie de kanskracht van kinderen?

Dankzij onze BSO-locatie kunnen we kinderen veel mogelijkheden bieden om te doen wat zij leuk vinden. We hebben bijvoorbeeld een knutselhoek, een wellness waar ze kappertje spelen of nagels lakken en een theater waar ze optreden. Ook zijn we met sport en muziek bezig. De kinderen kiezen zelf een ruimte. Er is voor ieder kind wel iets waarvan hij of zij denkt ‘hé, daar ben ik goed in en dat vind ik leuk!’. Als ze het niet goed weten, dan ontdekken ze vanzelf waar ze energie van krijgen. Want als ze niet voor knutselen hebben gekozen, dan zien ze aan het einde van de dag leuke knutselwerkjes van andere kinderen. Dat motiveert ze om dit ook te gaan doen. Vinden ze iets moeilijk of spannend, dan helpen wij ze om uit hun comfortzone te stappen. Dan gaan we samen een ruimte in en op zoek naar activiteiten waarbij ze zich veilig voelen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, komt elk kind uiteindelijk op een plek terecht waar hij of zij zich thuis voelt. En zelf doen we lekker mee. Soms komen we onder de glitters thuis en zit de nagellak overal. Dat maakt niets uit, hier kan alles!

Wat vinden jullie het mooiste aan jullie werk bij MIK & PIW Groep?

Te veel! Als deze vraag gesteld wordt, besef je eigenlijk pas hoeveel mooie momenten je meemaakt op een dag. Maar het allermooiste is de band die je opbouwt met de kinderen, ouders en collega’s. Het blijft zo bijzonder om knuffels te krijgen als de kinderen binnenkomen en weer naar huis gaan. Ook word je hier door collega’s vanaf je start meteen hartelijk ontvangen. Het is een warm bad. We maken echt veel plezier met elkaar. We beginnen en eindigen de dag met een lach. Hebben we een moeilijke dag gehad, dan pakken we even een momentje met elkaar om te bespreken wat we er ervan vonden en wat er anders kan. Het vertrouwen dat we als team vanuit de organisatie krijgen is ook erg fijn. We mogen zelfsturend te werk te gaan, beslissingen nemen en dingen zelf oplossen. Daardoor blijven we als team groeien. Zo werd er in coronatijd besloten dat we 24 uur open zouden zijn. In ongeveer een dag hebben we alles geregeld. Iedereen zette zich in om ervoor te zorgen dat de locatie in orde was. De bedden werden opgezet, er werden voetjes op de vloer getekend. Toen iedereen twee dagen later weer terugkwam stond er een 24-uurs opvang. We zijn echt één team met één taak.

Meer verhalen

Ik heb hele fijne en toegankelijke collega’s door wie ik me enorm gesteund voel.

“De interne verbinding vind ik hier super.”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Vakantiewerk kinderopvang

Pedagogisch Medewerker voor BSO Villa Max

Pedagogisch Medewerker

Creatief pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerkers op diverse locaties

Pedagogisch Medewerker

Flexibele Pedagogisch medewerker : combi babygroep en flex-uren

Pedagogisch (flex)medewerker KDV

Pedagogisch Medewerker

Vakantiewerk / bijbaan kinderopvang

Gepensioneerd Pedagogisch Medewerker

Solliciteren

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*