“Ik ben hier zelfstandig, maar ik doe het niet alleen”

Wat betekent voor jou kanskracht? 

Dat er altijd de ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Enerzijds voor onze cliënten, anderzijds ook voor medewerkers en dus mezelf. Ik vind dat die ruimte deels gefaciliteerd moet worden door de organisatie. De organisatie moet kansen bieden, want kansen geven kracht. Het geeft mij bijvoorbeeld kracht als ik me in iets kan specialiseren, met een bepaalde collega kan samenwerken of als ik de ruimte krijg om aan mezelf te werken. Mijn krachten zet ik dan in om het welzijn van kinderen en ouders te verbeteren, zodat zij weer makkelijker kansen kunnen pakken of meer mogelijkheden hebben. Als ik faalangst bij een meisje verminder, dan verbeteren haar schoolprestaties. Als ik iemand meer zelfvertrouwen geef, dan zal diegene makkelijker sociale contacten aangaan en durft hij of zij wel mee te doen met die ene activiteit. Dat vind ik ook het mooiste aan mijn werk: dat ik anderen kan helpen en er voor hen kan zijn. Dat ik ze mag ondersteunen in hun proces en ze zie groeien.  

Heb je het gevoel dat er binnen MIK & PIW Groep aandacht is voor jouw kanskracht? 

Ja! Als ik me ergens in wil specialiseren of me wil verdiepen in een bepaalde behandelvorm of iets dergelijks, dan kan ik het gesprek aangaan met mijn leidinggevende. Hij is altijd bereid om te bekijken hoe we iets mogelijk kunnen maken. We mogen best vaak cursussen volgen, die helemaal vergoed worden. Soms wordt er een incompany training georganiseerd. Dat zijn hele mooie kansen! Eigenlijk elke cursus die ik al gevolgd heb is van waarde. Zoals de cursus ‘Minder praten, meer beleven en doen in de behandelkamer’. Na die cursus heb ik direct spel- en doe-elementen toegevoegd aan mijn begeleidingsgesprekken. In plaats van het mondeling geven van een cijfer, laat ik kinderen en jongeren nu vaak bij schaalvragen over een lijn lopen om aan te tonen waar zij zitten met hun gevoel. Of ik gebruik de metafoor van een verfrommeld geldbiljet bij (gepeste) kinderen met een laag zelfbeeld: het maakt niet uit hoe gekreukeld het briefje is, het is nog altijd evenveel waard. Ik merk dat ik ze hierdoor echt beter kan helpen. Daarbij is mijn leidinggevende heel goed in het verbinden van mensen. Hij kent ontzettend veel mensen in de organisatie en in het werkveld. Zo komen er sterke samenwerkingen tot stand. 

Waarom is het zo leuk om bij MIK & PIW Groep te werken?

Wat heel fijn is en wat ik eigenlijk het belangrijkste vind, is de autonomie. Ik mag echt zelfstandig mijn werk uitvoeren en heb de vrijheid om mijn werktijden aan te passen, zonder dat ik dat hoef te vragen. Mijn leidinggevende controleert niet veel, maar is wel altijd beschikbaar als vangnet. Dat geeft mij vertrouwen. Ook mijn collega’s staan altijd voor me klaar. Ik ben hier zelfstandig, maar ik doe het niet alleen. We hebben gewoon een superleuk team! We zitten in dezelfde levensfase en iedereen heeft humor. We vertrouwen elkaar en iedereen kan zichzelf zijn. Ik ben hier geen nummer. Ik word gezien en er wordt naar mij geluisterd. Daar heb ik geluk mee! 

Meer verhalen

“Er is één duidelijke missie waar iedereen voor gaat: kanskracht voor álle inwoners”

“Ik laat mensen zien wat de gevolgen zijn van specifieke keuzes en geef ze de juiste vaardigheden om om te gaan met prikkels en sociale druk”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Geen vacatures gevonden

Solliciteren

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*