Ik kom altijd met plezier naar het werk en dat komt echt door mijn collega’s.

Wat betekent voor jou kanskracht?

Kanskracht betekent voor mij dat ik met mijn krachten de kansen voor leerlingen in het speciaal onderwijs én hun ouders vergroot. De leerlingen hebben een rugzakje door bijvoorbeeld gedragsproblemen of problemen in de thuissituatie. Dit kan leiden tot conflicten of onzekerheid en daar speel ik op in. Dat doe ik vooral met persoonlijke gesprekken met zowel leerlingen als ouders. Mijn kracht hierin is mijn openheid. Als puber was ik erg onzeker en ik heb mezelf daar enorm in ontwikkeld. Door mijn ervaringen met leerlingen en ouders te delen, laat ik zien dat we hetzelfde zijn en dat zij dus ook in staat zijn om te groeien. Ook geef ik samen met een collega trainingen, zoals ‘Girlstalk’. Deze training gaat over relaties, vriendschap, seksualiteit en is gericht op de preventie van vervelende of lastige situaties. Het is superleuk om dit te doen met de meiden op school. Na afloop zijn ze altijd laaiend enthousiast. We krijgen ook van ouders terug dat ze het zo goed vinden dat we dit doen, omdat we de enige in de regio zijn die hier preventief aandacht aan besteden. 

Hoe vergroot je jouw eigen kansen binnen MIK & PIW Groep?

Als ik een wens of behoefte heb, kan ik dit delen en wordt er echt iets mee gedaan. De organisatie stelt een groot scholingsaanbod beschikbaar waarmee ik specifieke kennis kan opdoen. Regelmatig zijn er vakgroep overleggen waarin collega’s hun kennis overdragen. Zo versterk ik hun en zij mijn ontwikkeling. Toen ik aangaf dat ik me wat minder bezig wilde houden met hulpverlening, kreeg ik de kans om naast schoolmaatschappelijk werker ook als procesondersteuner aan de slag te gaan. In deze rol ben ik druk met stagecoördinatie. Ik haal stagiaires binnen en zorg dat zij op de juiste plek in de organisatie terecht komen. Daarbij onderhoud ik de contacten met scholen in de regio en verzorg ik daar gastlessen over wat we bij MIK & PIW Groep doen. Ik ben blij met deze kans. Zelf stond ik ook ooit in de schoenen van de stagiaires. Ik weet wat ze doormaken en wat ze nog kunnen leren. Ik sta graag als een gelijke naast ze om ze hierdoorheen te leiden.   

Hoe krachtig is de samenwerking met je collega’s?

Ik kom altijd met plezier naar het werk en dat komt echt door mijn collega’s. We hebben het zo leuk en gezellig samen! Zelfs buiten werktijd. We gaan regelmatig samen uit eten. En ondanks dat we onze werkzaamheden eigenlijk allemaal zelfstandig uitvoeren, heb ik nooit het gevoel dat ik er alleen voor sta. Ik weet precies wie ik kan bellen als er iets is. Daarnaast is het onderlinge vertrouwen heel prettig. Ik heb twee jonge kinderen en mijn partner werkt in het leger. Hierdoor draag ik vaak alleen de zorg voor mijn kinderen en zij worden wel eens ziek. Als ik dan gebeld word dat ik ze op moet komen halen van school, dan kan dat gewoon. Mijn collega’s rekenen erop dat ik dit zelf op een ander moment in deze tijd compenseer. Dat onderlinge vertrouwen is echt een van de krachten van onze organisatie en ook zeker een van de redenen waarom ik hier wil blijven werken. 

Meer verhalen

Samen met mijn collega’s zet ik me in voor een sociale, vitale en gezonde samenleving.

“Ik ben hier zelfstandig, maar ik doe het niet alleen”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Stagiaire Maatschappelijk werker

Solliciteren

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*