Samen met mijn collega’s zet ik me in voor een sociale, vitale en gezonde samenleving.

Hoe vergroot jij met jouw krachten de kanskracht van kinderen in de regio?

Samen met mijn collega’s zet ik me in voor een sociale, vitale en gezonde samenleving. Dat doen we met creatieve programma’s en buitenschoolse activiteiten, waarmee we het belang van sport, beweging en een gezonde leefstijl in de spotlight zetten. Ik stuur de collega’s aan die deze programma’s en activiteiten verzorgen en denk na over de inhoud. Een voorbeeld is het programma Smart & Fit dat we organiseren op meer dan 30 basisscholen. In deze themaweek zorgen we iedere dag voor een actieve start en geven we gastlessen. Hier proberen we ouders en docenten bij te betrekken. Ook in de pauzes zijn we aanwezig om kinderen in beweging te brengen. Maar hoe hard we ook ons best doen op school, we hebben geen invloed op wat er gebeurt bij de gezinnen thuis. Daarom zoek ik de samenwerking met andere organisatieonderdelen op, zoals jeugd- en jongerenwerk. Zo verspreiden de resultaten van ons werk zich meer door een dorp of stad. Het is mooi om dit effect te zien! 

Wat vind je het belangrijkste in je werk bij MIK & PIW Groep?

De vrijheid om te experimenteren. Als er een idee ontstaat in mijn hoofd, krijg ik de ruimte om daar iets mee te doen. Strand een idee, dan is dat prima. Soms leiden kleine ideeën juist tot grote veranderingen. Door deze instelling zijn we echt een voorloper in de regio en zien we zelfs in andere regio’s al vakantieprogramma’s ontstaan. Andere organisaties kijken naar wat wij doen en hoe zij daarvan kunnen leren. Het is mooi dat we op deze manier impact kunnen maken. Wat ik daarnaast belangrijk vind, is de fijne manier waarop collega’s samenwerken. Er is altijd tijd voor een praatje en we steken allemaal graag een helpende hand uit. We zijn ons er bewust van dat er onderlinge samenwerking nodig is om de juiste doelgroepen te bereiken en écht het verschil te maken met het werk dat we doen. Zo zoeken de verschillende afdelingen binnen de organisatie elkaar steeds vaker op, samen werken we aan een gezondere ontwikkeling voor kinderen.  

Hoe zit het met de mogelijkheden om je eigen kanskracht te vergroten binnen MIK & PIW Groep?

De afgelopen vijf jaar ben ik doorgegroeid van een uitvoerende rol als buurtcoach naar een rol als teamcoördinator. En nog steeds zie ik veel kansen binnen de organisatie. Als ik me wil ontwikkelen binnen een bepaald thema, dan kan ik dat aangeven en wordt er ruimte gemaakt voor het volgen van een cursus. Daarnaast is de organisatie veelzijdig, omdat we kinderopvang, sociaal werk en alle subonderdelen die daaronder vallen combineren. Er is dus veel ruimte om je binnen een andere tak verder te ontwikkelen en jezelf uit te blijven dagen. Zo is een van mijn collega’s locatiemanager geworden bij de kinderopvang en is een andere collega nu jeugd- en jongerenwerker. Dat laat duidelijk zien dat er veel mogelijk is en dat motiveert me om ook in de toekomst te blijven kijken welke stappen ik nog meer kan zetten.  

Meer verhalen

Ik kom altijd met plezier naar het werk en dat komt echt door mijn collega’s.

“Ik ben hier zelfstandig, maar ik doe het niet alleen”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Planner healthyLIFE en valpreventie

Combinatiefunctionaris Onderwijs

Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Solliciteren

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*