“Ik haal zo veel voldoening uit om die blije gezichtjes van kinderen te zien.”

Wat vind je het allermooiste aan je werk?

Mijn motto is ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Zelf ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Ik vind het telkens weer een mooie uitdaging om met kinderen om te gaan die problemen hebben. Problemen zijn er om op te lossen! Ik haal er zo veel voldoening uit om vervolgens die blije gezichtjes van kinderen te zien. Ik vind het daarbij belangrijk om te zorgen dat anderen ook met een goed gevoel naar huis gaan. Zoals de ouders. Er is bijvoorbeeld een Oekraïense moeder die erg hecht is met haar zoontje, waardoor het afscheid moeilijk verloopt. Met verschillende wenmomenten hebben we de moeder laten zien dat haar zoontje zich hier op zijn gemak voelt. Nu heeft ze er vertrouwen in dat het goedkomt en hoopt ze dat haar kindje binnenkort bij onze locatie De Ukkepuk terecht kan.

Hoe vergroot jij je de kanskracht van kinderen?

Ik stel kinderen gerust, probeer hun angsten weg te nemen en ik speel in op hun emoties. Recent was er een moeder die niet met haar zoontje naar de peuterspeelzaal durfde te komen, omdat hij steeds sloeg, huilde en schopte. Ik heb aangegeven dat hij hier meer dan welkom is. Ik ga graag op zoek naar de achterliggende oorzaak van gedrag. Na een half uurtje met hem te hebben gezeten, kwam het zoontje al tot inkeer. Hij merkte dat hij met zijn gedrag niemand bereikte, dus werd hij rustig. Achteraf bleek dat hij niet goed kan praten, waardoor hij zich niet kan uiten. Met mijn collega’s heb ik ervoor gezorgd dat hij logopedie krijgt. Nu is het een superlief jongetje en echt mijn grootste vriend.

Wat maakt het zo leuk om bij MIK & PIW Groep te werken?

Ik werk samen met een hele fijne collega, die hier al 40 jaar zit. We hebben het supergezellig. Ik kan mezelf zijn en krijg de kans om dingen te doen waar ik goed in ben. Zo heb ik me al van vrijwilliger opgewerkt naar pedagogisch medewerker en beschik ik inmiddels over een VVE-certificaat. Als het gaat om de zorg voor ouder en kind zitten we samen altijd op één lijn. Ouder en kind staan voorop en daar doen we allebei alles voor. Die gedeelde passie is voor mij heel belangrijk. Mijn leidinggevende zei een keer dat iedere peuter een Ukkepuk verdient. Dat is mooi om te horen. Wat ook leuk is, is dat ik hier ouders tegenkom die zelf op deze peuterspeelzaal hebben gezeten. Dat bewijst wel hoe positief mensen zijn over onze locatie en onze inzet. Je moet hier maar gewoon eens een ochtend komen kijken, dan weet je al genoeg!

Meer verhalen

“Ik laat mensen zien wat de gevolgen zijn van specifieke keuzes en geef ze de juiste vaardigheden om om te gaan met prikkels en sociale druk”

“De interne verbinding vind ik hier super.”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Vrijwilliger Kinderopvang (PO/BSO)

Pedagogisch medewerker KDV de Loft- combi flex mogelijk

Vrijwilliger kinderopvang (KDV/PO/BSO)

Pedagogisch medewerkers op diverse locaties

Solliciteren

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*