“Ik kan andere mensen laten schitteren, dat heb ik altijd al gewild”

Wat maakt werken bij MIK & PIW Groep leuk? 

Ik kan andere mensen laten schitteren. Dat heb ik altijd al gewild en daar zet ik me ook al jarenlang voor in. Ik kom jongeren tegen die ik 10 jaar geleden heb begeleid. Zij vertellen me hoe door mijn bijdrage hun leven veranderd is. Ze hebben nu bijvoorbeeld een hele mooie baan. Dat doet me echt wat! MIK & PIW Groep maakt het makkelijker om dit soort bijdragen te leveren. Want als ik zelf iets niet kan oplossen, is er altijd wel een collega die kan helpen. De organisatie is groot, maar toch vormen we één hecht team met brede kennis en veel verschillende vaardigheden. We werken heel goed samen en daardoor bereiken we meer. Ook heel belangrijk: we hebben onderling veel plezier. We kunnen met elkaar lachen. Dat plezier straalt ervan af en maakt andere mensen ook enthousiast.  

Hoe zorg jij voor kanskracht?  

Als opbouwwerker ondersteun ik bewoners in de gemeente Beek bij eigen initiatieven om hun wijk of buurt te verbeteren. Zoals een groenere leefomgeving of meer mogelijkheden om beter voor elkaar te zorgen. Elke wijk kan bijna altijd zelf een probleem oplossen. Je moet alleen wel weten waar de krachten in de wijk zitten. Daarom probeer ik binnen die gemeenschappen sociale samenhang te stimuleren. Samen zoeken we uit wat er binnen de wijk allemaal mogelijk is en welke mensen elkaar vooruit kunnen helpen. Door de kansen aan elkaar te verbinden, zorgen we voor krachtige wijken.  

Heb je een voorbeeld van een project waarmee je kansen creëert?  

Als opbouwwerker ben ik ook een soort verbindingsofficier. Op het vliegveld in Beek staat een leeg kantoorpand, waarin woonstudio’s gebouwd worden. De komende twee jaar komen daar ruim 500 Oekraïners wonen. Zij hebben natuurlijk een heleboel vragen over hun situatie hier. Daarom organiseer ik sinds kort voor hen een inloopspreekuur. Uiteindelijk is het de bedoeling dat zij mee kunnen doen met de Beekse samenleving. Omdat de woonstudio’s best ver van het dorp afliggen, ga ik ervoor zorgen dat de Oekraïners en verenigingen in Beek met elkaar in contact komen. Dit is een leuke uitdaging!  

Meer verhalen

“Ik ben hier zelfstandig, maar ik doe het niet alleen”

“Er is één duidelijke missie waar iedereen voor gaat: kanskracht voor álle inwoners”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Geen vacatures gevonden

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.