“Ondanks dat we groot zijn, kunnen we op elke locatie onszelf zijn.”

Wat versta jij onder kanskracht?

Kanskracht betekent voor mij uit eigen kracht bereiken wat je wilt. Waar je ook vandaan komt. Ik probeer de peuters en kinderen in de opvang vooruit te helpen door te kijken naar waar zij in uitblinken. Zijn ze goed in knutselen? Of in gym? Op een creatieve manier zorg ik dat ze zich daarin ontwikkelen. Daarbij accepteer ik ze zoals ze zijn en benadruk ik dat ze zichzelf mogen zijn. Ook de kinderen die het moeilijk hebben. Ik probeer hen te laten zien dat zij de moeite waard zijn. Niemand is perfect en dat hoeft ook niet. Zelf ben ik maar 1.40 meter lang en daardoor heb ik zo mijn beperkingen. Aan de kinderen laat ik zien dat je daar geen hinder van hoeft te hebben. Daarnaast stel ik mezelf soms juist kwetsbaar op, waardoor ze denken ‘oh ja, ik mag ook foutjes maken’. Dan benoem ik een kleur fout en word ik gecorrigeerd door een peuter, die het zelf al heel goed weet.

Hoe wordt jouw kanskracht vergroot bij MIK & PIW Groep?

Ik kan hier de breedte in en heb de kans om me te specialiseren binnen de kinderopvang. Bijvoorbeeld in autisme, zodat ik deze kinderen beter begrijp. Daarnaast heb ik de kans gekregen om binnen het Sociaal Werk aan de slag te gaan als gastvrouw. Daar kan ik op een andere manier mensen helpen hun weg te vinden. Vaak door ze even gerust te stellen of ze een luisterend oor te bieden. Door deze combinatie leer ik beide werelden goed kennen. Ik weet nu wat er in het sociaal werk gebeurt en kan de link leggen met de kinderopvang. Door het contact met schoolmaatschappelijk werk kom ik bijvoorbeeld achter bepaalde hulpvragen van gezinnen. Nu kan ik beter nadenken over de manieren waarop we deze gezinnen kunnen helpen om zo de kanskracht van kinderen in de maatschappij te vergroten.

Wat maakt het werken bij MIK & PIW Groep zo leuk?

Het is een stabiele en vooruitstrevende organisatie. Ik vind het uniek dat de kinderopvang hier gefuseerd is met welzijnsinstellingen. Hierdoor kunnen we ons breed inzetten. Maar ondanks dat we zo groot zijn, kunnen we toch op elke locatie onszelf zijn en mogen we onze eigen ingevingen delen. Ik mag meekleuren met de wijk of locatie waar ik werk. Met peuters in de opvang ga ik mee in hun fantasie en ik laat ze mij imiteren om dingen te leren. Op de locatie Lindeheuvel praat ik bijvoorbeeld geen ABN, omdat dat een afstand creëert voor de mensen op die locatie. Het mooiste aan mijn werk zijn de knuffels die ik krijg van de kinderen. Er zijn momenten dat ze helemaal in me kruipen. Ze geven me het gevoel dat ze me blind vertrouwen. Dat vind ik heel speciaal. Dit gevoel is na 30 jaar in de kinderopvang nog steeds niet veranderd. Nu komt daar binnen het Sociaal Werk nog de dankbaarheid van cliënten bij. Zij worden blij van de kleinste dingen, zoals een fatsoenlijk setje kleding dat ik voor ze klaarleg of een simpele tip over het regelen van papierwerk.

Meer verhalen

Ik kom altijd met plezier naar het werk en dat komt echt door mijn collega’s.

Samen met mijn collega’s zet ik me in voor een sociale, vitale en gezonde samenleving.

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Vakantiewerk kinderopvang

Pedagogisch Medewerker voor BSO Villa Max

Pedagogisch Medewerker

Creatief pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerkers op diverse locaties

Pedagogisch Medewerker

Flexibele Pedagogisch medewerker : combi babygroep en flex-uren

Pedagogisch (flex)medewerker KDV

Pedagogisch Medewerker

Vakantiewerk / bijbaan kinderopvang

Gepensioneerd Pedagogisch Medewerker

Solliciteren

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*