“Ik laat mensen zien wat de gevolgen zijn van specifieke keuzes en geef ze de juiste vaardigheden om om te gaan met prikkels en sociale druk”

Wat betekent kanskracht voor jou?  

De vrijheid om zelf keuzes te maken in het leven. Want die zijn bepalend voor je toekomst! Soms komen mensen door onvoorziene omstandigheden in een situatie waarin het lastiger is om de juiste keuzes te maken. Ze hebben het gevoel dat hun keuzes bepaald worden door de omstandigheden. Ik vind het belangrijk om te zorgen dat iemand zelf weer de regie kan pakken. Daarbij geloof ik niet in het wegnemen of verbieden van dingen. Ik laat mensen zien wat de gevolgen zijn van specifieke keuzes en geef ze de juiste vaardigheden om om te gaan met prikkels en sociale druk. Als ze dat voor langere tijd in hun hoofd houden en toepassen, maken ze vanzelf keuzes die hen gelukkiger maken. Zelfs als het maar kleine dingen zijn. Bijvoorbeeld in plaats van drie keer nog maar één keer per week de snackbar bezoeken.  

 

Wat vind je het mooiste aan het werk bij MIK & PIW Groep?   

Dat we écht dicht bij de mensen staan en continu bezig zijn met wat de inwoner nodig heeft. We zijn een grote organisatie met veel expertises. Gezamenlijk helpen we mensen verder. Heeft een 75-plusser behoefte aan meer beweging en sociale contacten? Dan organiseren we een bewegingsmoment met een leuke groep. Als een kind een bijzondere thuissituatie heeft, zoekt een schoolmaatschappelijk medewerker uit wat we kunnen betekenen. Is er kinderopvang nodig? Wordt geregeld. Omdat mijn woonplaats ook mijn werkomgeving is, kom ik wel eens mensen tegen die ik geholpen heb. Ze vertellen me dat ik ze een houvast heb gegeven om keuzes te maken die passen bij hun situatie, gezin of omgeving. Dat vind ik heel mooi om te horen, want daar doe ik het voor!  

 

Hoe wordt jouw kanskracht vergroot bij MIK & PIW Groep?  

Na zeven jaar vol groei bij Ecsplore was ik klaar voor een nieuwe stap. Nu heb ik de kans gekregen om binnen MIK & PIW Groep bij kinderopvang Spelenderwijs proef te draaien als locatiemanager. Deze kans is ontzettend waardevol voor mij, omdat ik een nieuwe functie in een veilige omgeving kan uitproberen. Het bevalt goed, dus ik denk dat ik hier blijf. Maar als dit niet was wat ik hoopte, kon ik altijd terug naar Ecsplore. Als ik hiervoor bij een andere organisatie moest gaan werken, had ik deze stap waarschijnlijk nu niet gezet. Dit zie ik ook gebeuren bij collega’s: als je het gevoel hebt dat je niet meer voor anderen kunt betekenen wat je zou willen, dan begeleidt de organisatie je naar de juiste plek. 

Meer verhalen

“Ik ben hier zelfstandig, maar ik doe het niet alleen”

“Ik kan andere mensen laten schitteren, dat heb ik altijd al gewild”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Pedagogisch medewerkers op diverse locaties

Beweegteam

Pedagogisch medewerker voor KDV, BSO en PO

Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.