“Je mag leren door te vallen en op te staan.”

Wat betekent voor jou kanskracht?

Voor mij betekent dat vrijheid in keuze en denken in oplossingen. Dat heeft te maken met het vertrouwen dat ik krijg van mijn leidinggevende. Het is fijn als mijn leidinggevende mij het vertrouwen geeft dat ik onderuit mag gaan, weer op kan staan en mezelf opnieuw mag vinden. Zolang dat vertrouwen in stand blijft, krijg ik de vrijheid om mijn functie als pedagogisch medewerker uit te voeren en in te vullen. Als ik dan professioneel naar de interesses van de kinderen kijk, liggen de kansen voor het oprapen. Ik kan mijn functie aanvullen met dingen die ik leuk vind en kijk daarbij naar mijn eigen talenten, energie en passie en hoe ik die kan inzetten. Dat is voor mij de kracht die je vanuit jezelf kunt opzetten en waarmee je kansen kunt pakken.

Hoe creëer jij kanskracht voor de kinderen waarvoor je werkt?

Ik probeer de bal bij de kinderen te leggen, zodat zij naar mij komen en niet andersom. Als ik als pedagogisch medewerker steeds bezig ben om hen te entertainen, dan gaan ze achteroverleunen en verwachten ze steeds meer van mij. Daarom probeer ik te zien wat de kansen van een kind zijn en faciliteer ik in wat hij of zij nodig heeft. Ik heb bijvoorbeeld een grote groep jongens die iets met hout willen doen. Zelf ben ik daar niet zo van, maar we zijn toch eens bij elkaar gekomen om erover te praten. Uiteindelijk bleek dat ze een kasteel wilden bouwen. Dat heb ik samen met hen opgepakt, maar ik heb het ze allemaal zelf laten uitvoeren en bedenken. Zij bepaalden hoe het eruit moest zien en welk materiaal ze nodig hadden. Ik heb ze ook onderuit laten gaan als het niet lukte. Door ze zo’n opdracht te geven, leg ik de verantwoordelijkheid bij hen. Dan kan ik ze observeren en kijken welke keuzes een kind maakt (elke keuze is goed) en welke kansen er voor hem of haar liggen.

Waarom is het zo leuk om bij MIK & PIW Groep te werken?

Ik heb de kans gekregen om wat ik doe breed uit te zetten. Ik heb workshops gegeven bij de BSO’s. Daar ging ik langs met mijn avonturenkist. Kinderen mochten zelf bepalen of zij meededen. Dat is nooit een probleem, want een kind zoekt het avontuur wel op. Ook heb ik andere projecten opgestart zoals MIK Goes Outdoor, waarbij verschillende activiteiten in de natuur aangeboden worden. Zo heb ik op verschillende locaties laten zien hoe ik werk en hoe ik de keuze en verantwoordelijkheid bij de kinderen leg. Dit is een aanpak die we locatie overstijgend kunnen hanteren. Je moet wel creatief zijn en dingen durven. Maar als er vanuit de organisatie een kans geboden wordt en jij bezit de juiste kracht, dan krijg je het podium om er iets mee te doen. Je mag leren door te vallen en op te staan. Dat is een stijl waarbij ik me prettig voel en dat uit ik ook naar collega’s die hier nieuw binnenkomen. We hebben respect voor iedereen, want zonder collega’s kun je je werk niet doen.

Meer verhalen

“Ik laat mensen zien wat de gevolgen zijn van specifieke keuzes en geef ze de juiste vaardigheden om om te gaan met prikkels en sociale druk”

“De interne verbinding vind ik hier super.”

Uitgelichte
vacatures

We hebben een aantal interessante vacatures alvast voor je geselecteerd. Als hier niets voor je tussen zit, druk dan even op de knop ‘Bekijk alle vacatures’. Er zijn genoeg mogelijkheden! Staat daar ook geen geschikte vacature voor jou bij? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

Pedagogisch medewerker in Opleiding

Pedagogisch Medewerker

Flexibele Pedagogisch medewerker : combi babygroep en flex-uren

Pedagogisch (flex)medewerker KDV

Pedagogisch Medewerker

Pedagogisch Medewerker BSO de Loper Go Nuts

Pedagogisch medewerker voor BSO Sint Pieter in Maastricht

Pedagogisch medewerker voor onze locatie Ziezo!

Vakantiewerk kinderopvang

Pedagogisch medewerker voor onze instroompool

Pedagogisch medewerkers op diverse locaties

Pedagogisch medewerker Kindcentrum Aelse

Solliciteren

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*

Open sollicitatie

Bedankt voor je sollicitatie! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voornaam
*
Achternaam
*
Adres
*
Postcode en woonplaats
*
Geboortedatum
*
Telefoonnummer
*
E-mailadres
*
Motivatiebrief
*
cv
*
Diploma
Via welk kanaal ben jij op onze vacature geattendeerd?
*
Ben jij door een huidige medewerker op de vacature gewezen?
*
Indien ja, naam medewerker
Akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden
*